Sağlık

Ramazan Ayında Hurma Dondurma İle Kan Şekerinizi Dengeleyin

Marmara Üniversitesi Diyetetik ve Beslenme Bölüm Başkanı Doç. Şule Aktaç, şerbetli tatlılar yerine sütlü bir seçenek olan dondurmanın tüketilmesini, Ramazan’ın en sevilen tatlarından hurma veya tahinin dondurma olarak tüketilebileceğini, bir fincan sade Türk Kahvesinin hazmı hızlandırabileceğini öneriyor. iftardan sonra bir fincan sade türk kahvesi ile metabolizma.

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için beslenmemize dikkat etmemiz büyük önem taşıyor. Çeşit çeşit yemeklerin olduğu sofralar yerine normal beslenme düzeninizi sürdürmek, uzun saatler aç kalındığı için iftarda fazla yemek yememek, şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlıları tercih etmek yapmanız gerekenlerden sadece birkaçı. Marmara Üniversitesi Diyetetik ve Beslenme Bölüm Başkanı Doç. Şule Aktaç, “Bunun önüne geçmek için şerbetli tatlılar yerine iftardan 1-2 saat sonra tüketilecek dondurma gibi sütlü tatlıları tercih etmek ve porsiyon miktarlarını küçük tutmak daha doğru olur” diyor Dr.

Şerbetli tatlılar yerine dondurma tüketilebilir

Ramazan ayında uzun süre aç kalmanın ve diyet değişikliği yapmanın metabolizmayı yavaşlatarak kilo almaya neden olabileceğini hatırlatan Doç. Şule Aktaç şöyle devam ediyor: “Şerbetli tatlılar yüksek güç tüketimine neden olarak yükün kontrolünü zorlaştırır. İftarda tatlı tüketmek isteyenler için iftardan 1-2 saat sonra tüketilen şeker ilavesiz hurma dondurması gerçek bir tercih olacaktır. Sadece şeker ilavesiz hurma ile yapılan dondurma tüketimi, serinletici bir tatlı olmasının yanı sıra, ramazan ayında sıklıkla görülen kabızlık ve hazımsızlığın azalmasına, tokluğun desteklenmesine, kaybedilen elektrolitlerin yerine konulmasına, enerji alımının kontrol altında tutulmasına yardımcı olur ve içerdiği besinler sayesinde sağlığımızı iyileştirir. lif içeriği.

Tahin; Susam tohumlarının tekniğine uygun olarak işlenmesi ile elde edilen, besin açısından zengin ve tüketimi uzun yıllar süren bir gıda ürünüdür. Besin içeriği incelendiğinde; Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere kronik hastalık riskini azaltan, bağışıklık sistemini güçlendiren, sınır sistemi için gerekli olan, sindirim sistemini düzenleyen, tokluk hissi veren, kemik sağlığında değerli rol oynayan, güç üretimini düzenleyen bileşenler içerir. . Bir top tahinli dondurma, zengin içeriği nedeniyle günlük güç ve besin ihtiyacını karşılamada değerli bir rol oynuyor.”

İftardan sonra içilen bir fincan Türk kahvesi hazmı kolaylaştırır.

Kahve Dünyası Sağlıklı Beslenme Danışmanı Doç. Dr. Aktaç, iftardan sonra içilecek bir fincan sade Türk kahvesinin sindirime yardımcı olacağını söylüyor. Türk Kahvesinin iştahı bastırarak atıştırma isteğini azaltabileceğini hatırlatan Aktaç, Türk Kahvesinin metabolizmayı hızlandırarak güç yakımını artıracağına da dikkat çekiyor. Ramazan ayında konsantrasyonu artırmak için Türk Kahvesinin iyi bir seçenek olduğunu da söyleyen Aktaç, Ramazan boyunca her gün bir fincan sade Türk Kahvesi tüketilmesini tavsiye ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu